Zadnji dve leti, se že pogovarjava z možem, da bo potrebno zamenjati streho. Stara ni več v redu in bojim se, da če bi prišlo do hujšega neurja, bi nam jo lahko veter odnesel, v najboljšem primeru, bi začela puščati. Ko sva lani po televiziji opazovala kakšne ujme so se dogajale po Sloveniji, na srečo ne v našem kraju, sva se letos dokončno odločila, da jo bova menjala za novo.

Ker je moj mož zelo spreten in se večino opravil loti sam, se je odločil, da bo tudi streho zamenjal sam. Tokrat mu bodo pomagali tudi njegovi trije prijatelji in njegov brat. Težava je samo v tem, da rabiva gradbeni oder, ki ga sama nimava. Najprej je mož povprašal pri sosedih in prijateljih, optimistično je upal, da bo gradbeni oder imel kdo izmed njih in nama ga bo lahko posodil. Vendar je gradbeni oder zadeva, ki jo nima ravno vsak doma, nenazadnje če ga nima moj mož, ki naredi vse sam, potem ga verjetno nima nihče. 

Za menjavo strehe bo potreben gradbeni oder

V službi mu je sodelavec povedal, da se gradbeni oder lahko tudi najame in sicer, da jih daje v najem ravno njegov prijatelj. Kar takoj ga je poklical in se dogovoril za najem. Še dobro, da niso imeli vse izposojene, tako da bo gradbeni oder naslednji teden že pri nas. Povedali so mu, da je v ceno najema všteta tudi postavitev in demontaža. Poleg tega imajo na zalogi različne velikosti in postavitve, tako da se lahko prilagodijo vsakomur.

Še dobro, da je moj mož dobil gradbeni oder v najem in da najemnina ni previsoka, drugače bi si ga verjetno kupil, saj je navajen, da kupi vse kar potrebuje, da je čimbolj neodvisen. Ampak gradbeni oder se mi zdi prevelika zadeva, da bi jo hranili doma, saj ga verjetno po menjavi strehe še dolgo ne bomo potrebovali.