Ličila za make up so lahko najrazličnejših kakovosti. Če nam uspe kupiti učinkovite izdelke, na svojem obrazu lahko ustvarjamo prave male čudeže. Nekatere ženske si na obrazu poudarijo zgolj oči, spet druge so pozorne na vsak mali detajl, tudi na obrvi, trepalnice in ne nazadnje na ustnice.

Zagotovo je črtalo za oči eden od najpogostejših izdelkov, ki jih imajo ženske vedno pri sebi v svoji majhni ali nekoliko večji kozmetični torbici. Tovrstna črtala so najpogosteje v črni barvi, na voljo pa so skorajda v vseh barvnih odtenkih, tudi v beli barvi.

Kakovostno črtalo za oči lahko ustvarja prave male čudeže

 

Pravilen nanos črtala za oči

Še tako kakovostno črtalo za oči pa vam ne bo pomagalo kaj dosti, če ga seveda ne boste nanesli na ustrezen način. Nanašanje takšnega ličila se lahko priučite kar sami, na primer s pomočjo poučnih video posnetkov, ki jih najdete tudi na spletu. Ličenja pa vas lahko nauči tudi kakšen profesionalen umetnik ličenja, ko se na primer k njemu vpišete na tečaj.

Kako primerno nanesti črtalo za oči, vas lahko pouči tudi vaša dobra prijateljica, ki je v tem opravilu več kot vešča. Najprej naj vam sama pokaže, kako se ga nanese, nato pa vajo lahko ponovite na njej, nato še na sebi.

 

Kako oblikovati izgled oči?

S pomočjo najrazličnejših ličil lahko poskrbimo, da naše oči izgledajo večje, manj utrujene, sijoče, privlačne. Izgled oči lahko oblikujemo na najrazličnejše načine. Včasih le malenkostna črta lahko pri očeh napravi pravi mali čudež.

Paziti pa je treba, da ličil na obrazu ni preveč. Ko se odločate za večerni make up, seveda lahko uporabite nekoliko večjo količino izbranega ličila. Za dnevni make up pa je več kot dobrodošel samo naravni videz. Pomembno vlogo igra ponovno črtalo za oči – čez dan nad oči nanesite le tanko linijo. To lahko naredite tudi pod očmi. Za večerni izhod pa ste torej lahko nekoliko bolj drzne.