Šele sedaj počasi vidim, da smo naredili popolno odločitev, ko smo se odločili, da bodo fasadni paneli na naši strehi, ker vidim, koliko bomo prihranili pri ogrevanju. Ker živimo bolj v naravi, smo morali z ogrevanjem začeti še prej. Ko sem primerjala porabo prejšnjih let, ko fasada še ni bila obnovljena, je bila poraba kar opazno večja. 

Vsekakor ne vem, koliko bi klasična fasada pripomogla k temu, ker se za to nismo odločili in ne poznam nikogar, ki bo to urejal v kratkem. Lahko pa rečem, da sem pričakovala, da nižja poraba ne bo tako majhna, kakor je sedaj. Vsekakor lahko rečem, da sem izjemno zadovoljna s tem, kaj so fasadni paneli, ta trenutek doprinesli na področju ogrevanja, saj nam bo to zelo prav prišlo v tem trenutku, ko je ogrevalna kriza. Še dobro, da smo že eno leto nazaj načrtovali to prenovo in jo uredili pred poletjem. Kot, da bi vedeli, da je to naša rešilna bilka, v časih, ki prihajajo. In še bolj dobro to, da obstajajo fasadni paneli, ki so zelo hitro nameščeni, saj bi za nanos nove fasade potrebovali bistveno več, kakor pa smo za takšno prenovo fasade.

Boljše zadrževanje toplote, ki ga fasadni paneli omogočajo

Naslednja prenova, ki smo jo imeli načrtovano, ni tako nujna in mislim, da bo, kar malce počakala, saj razmišljamo o prenovi parketa. Glede na stresno dinamiko po svetu bo vsekakor to bolj pametna odločitev, da se vse skupaj malce poleže ali pa da se malce bolj navadimo na to, kar se dogaja. Zdi se mi, da je povsod takšna zmeda, da nihče ne ve kdaj bo konec tega. Lahko, da je vse skupaj komaj začetek in vprašanje, kako bomo vse skupaj zvozili. 

Ampak za zadaj smo lahko varni na toplem in v finančnem plusu ali pa vsaj na ničli, ker so fasadni paneli, to omogočili in imamo vsaj eno skrb manj.